Doelen 2014

Zoals u wellicht weet gaat de netto opbrengst van Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel naar goede doelen over de hele wereld. Dankzij uw inbreng en aankoop van spullen kunnen we de volgende doelen ondersteunen:

Stichting Zienderogen Heemskerk.

Stichting Zienderogen zet zich mondiaal in voor de allerarmste blinden en slechtzienden in de wereld. Teams van opticiens en oogartsen gaan op vrijwillige basis naar alle uithoeken van de wereld om mensen te voorzien van een bril of medische hulp. Zie www.stichtingzienderogen.nl voor meer informatie.

Stichting Stille Sterke Kracht.

Deze stichting beheert een revalidatiekliniek voor gehandicapten in Kaliburu (Java) in Indonesië. Na wat tegenslagen gaat de stichting onvermoeibaar door met de opvang en begeleiding van gehandicapten in de regio. Zie www.ssk-yracj.org voor meer informatie.

De Gevulde Waterkruik.

Dit is een particulier drinkwaterproject voor gezinnen en scholen in Guinee Bissau door middel van 'rain harvesting' (regenwateropvang). Bij dit project worden lokale vaklieden opgeleid om met lokale materialen een uitgekiende watertank voor gezinnen te bouwen. Zie www.degevuldewaterkruik.nl voor meer informatie.

Stichting Gehandicaptenzorg Malang Indonesië.

De Stichting zet zich in voor de gehandicapten in het tehuis YPAC in Malang, Oost-Java, Indonesië. Dit tehuis biedt onderdak en zorg aan geestelijk- en lichamelijk gehandicapten. Een groot deel van de hulpverlening aan het tehuis is in de vorm van projecten zoals verbouwingen of de aanschaf van orthopedisch schoeisel voor kinderen. Zie www.gehandicaptenzorgmalang.nl voor meer informatie.

Stichting Fakkel 2000.

Deze stichting is opgericht door Truus Jonker, een Nederlandse blinde vrouw, die zich inzet voor de zorg van jonge- en gehandicapte blinden in Kameroen. Ze ondersteunt een opleidingscentrum, waar blinden basisvaardigheden leren zoals braille-lezen en -schrijven, blind machineschrijven, stoklopen, handvaardigheid en andere zaken ter bevordering van de zelfredzaamheid. Zie www.fakkel2000.nl voor meer informatie.

Stichting Eritrea Hagez.

Stichting Eritrea Hagez zamelt geld in om in Eritrea een kliniek voor de allerarmsten te ondersteunen. De kliniek is gevestigd in de armste wijk van Keren, de tweede stad van Eritrea. Het ingezamelde geld wordt besteed aan praktische zaken zoals melkpoeder, medicijnen en speeltoestellen. Zie www.eritreahagez.nl voor meer informatie.

Tools to Work.

Tools To Work (voorheen Derde Wereld Werkplaats) reviseert kwaliteitsgoederen voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Circa 80 mensen werken iedere week samen met deskundige werkbegeleiders aan de revisie van gebruiksgoederen. Zie www.dwwbreda.org. voor meer informatie.

MOV Castricum.

MOV Castricum staat voor: Missie Ontwikkeling en Vrede en richt zich voornamelijk op hulp voor de allerarmste kinderen die wonen in het district Addis Abeba (Ethiopië). Er zijn inmiddels veel voorzieningen voor kinderen zijn gerealiseerd en kunnen er meer kinderen naar school Leren lezen en schrijven is het begin van het eind van armoede. Zie www.castricumvoorethiopie.nl. voor meer informatie.

De Groene Ezel

Lijnbaan 12-14

1969 NE Heemskerk

www.degroeneezel.nl